Det skete 2023


HYGUM KUNSTMUSEUM


Alle er velkommen til fernisering på lørdag d. 1. juli kl. 13 hvor dørene åbnes til årets udstilling.

Jeg undskylder at jeg i år har haft lidt for travlt, og en mindre infektion har lagt mig ned, så det hele er blevet forsinket. Men glæd jer alligevel til at se årets udstilling.


Mette Juhl og Mathias har haft travlt med at opsætte en hel fantastisk western- installation og opsætte westernfilm i museet.


Det planlagte BI- VÆRKSTED, bliver desværre lidt forsinket og kommer først rigtig op at køre i løbet af de næste 14 dage.


I år kan man bl.a. se den fantastiske og sjove westernfilm, som Mathias og Mette sidste år optog i Country Town, sammen med deres elever fra Krabbesholm Højskole og Svendborg kunstskole.


BI- VÆRKSTED. I år vil der i løbet af sommeren blive etableret et BI -værksted, hvor vi undersøger og afsøger de bier vi har i Danmark.


I løbet af sommeren vil der være foredrag, og workshop og udstilling om bier.

I de sidste par måneder har jeg opfordret til, at vi sammen laver en afsøgning af de forskellige bi- arter vi har i Danmark. Der er allerede mange der har været ude at undersøge og udforske BI- Biodiversiteten og sendt fotos af mange forskellige bier. Tak for det.

Bierne er helt afgørende for vores eksistens på jorden, og der er fundet beviser for, at de har eksisteret på jorden i mindst 130 millioner år.

Officielt har vi 295 forskellige bier i Danmark. Desværre er der mange bi- arter der er truede og på den røde liste over truede dyr, så det bliver spændende at se hvor mange forskellige det vil være muligt for os at finde i fællesskab.


Jeg opfordrer stadig jer til at gå ud, og se jer omkring og se om i kan være så heldige at få øje på en bi. Tag et foto og send det til mig.


Ud over westernfilm og Bi-Værksted har man mulighed for at se museets samling, hvor bl.a. Martin R. Olsens skulptur er blevet restaureret og igen fungerer i udstillingen.


Kh Lisbeth Hermansen